Saftiga rårivna äppelmuffins med kanel, ljuvliga i höstmörkret.
Rårivna äppelmuffins med kanel 10 st
2 1/2 dl rårivna äpplen
1 tsk kanel
3 msk socker
3 msk smält smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl socker
1 dl filmjölk
100 g smält smör
Blanda äpplen, kanel, socker och smält smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en annan skål. Vispa ägg och socker pösigt i en tredje skål. Rör ner filmjölk och smält smör i äggblandningen och rör ner den i mjölblandningen. Vänd försiktigt ner äppelblandningen i smeten. Skeda upp smeten i muffinsformar till 3/4. Jag använde amerikanska stora muffinsformar. Blanda strösocker och kanel och strö över muffinsarna. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 13-15 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Prova med sticka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar