Hög tid att ta hand om den odlade squashen. Gör squashburgare med fetaost och drömmer mig tillbaka till Grekland.
Serverade burgarna med bönsallad, tzatziki och lättkokta gröna bönor.
Squashburgare med fetaost 4-6 port eller ca 20 små burgare
2 stora potatisar
3 ägg
2 squash (500-600 g)
1/2 tsk + 1/2 tsk salt
200 g fetaost, grovriven
1/2 dl finhackad färsk mynta
1/2 dl ströbröd
olja till stekning
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Passera och blanda med äggen, ett i taget. Finriv squashen och blanda med 1/2 tsk salt och låt stå och rinna av i ett durkslag ca 5 min. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med handen. Krama ordentligt annars blir smeten lös. Blanda fetaost med mynta. Tillsätt potatissmet och squash. Smaka av med 1/2 tsk salt. Blanda ner ströbrödet och ställ kallt 5 min. Värm olja i en stekpanna till medelvärme. Forma små burgare och stek varje sida 3-4 min. Servera genast eller värm några minuter i ugnen på 100 grader före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar