lördag 18 september 2010

Pastagratäng med tre sorters ost

Festlig pastagratäng med kyckling och tre sorters ost. Mäktig, smakrik och festlig.

Perfekt fredags- eller lördagsmiddag då den är lätt att göra men lyxig med tre sorters ost. Servera med en stor sallad.


Pastagratäng med tre sorters ost 6 port

500 g Rigatoni pasta
1 burk Barilla basilico pastasås (400 g) eller koka motsvarande mängd egen tomatsås
1 burk ricottaost (250 g)
250 g kycklingkött i bitar (ca 2 stora kycklingklubbor) eller motsvarande mängd smakrik korv
salt 
peppar
2 bollar mozzarella, i skivor
50-100 g parmesanost, riven

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan. Blanda pastasåsen med ricottan och kycklingkött eller korv, smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med tomatröran och fördela i en stor gratängform eller två mindre. Lägg på skivor av mozzarella och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 13-15 min eller tills gratängen har fått en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar