söndag 19 september 2010

Stora äppelmuffins med kanel

Stora saftiga äppelmuffins, perfekta att frysa in och tina när du får besök.


Stora äppelmuffins med kanel 10 st

Fyllning:
3-4 normalstora äpplen (ca 300 g), i tärningar
1 msk smör
2 tsk kanel
3 msk socker

Smet:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smält smör, avsvalnat
2 dl filmjölk
1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Stek äppelbitarna i smöret och strö över kanel och socker. Stek inte för länge, då mosar sig äpplena. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd försiktigt ner äppelblandningen. Blanda filmjölk, smöret och till sist ägget i en skål och rör försiktigt ner smeten i mjölblandningen. Blanda ihop lite slarvigt så att äpplena håller ihop. Fyll stora amerikanska muffinsformar till 2/3 och ställ på plåt. Grädda mitt i ugnen 13-15 minuter. Testa med sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar