En helt underbar cheesecake som smakar som smörgåstårta men är mycket enklare att göra. Smakerna och dekoreringen av tårtan är lätt att variera. Blev helt klart påskens favoriträtt i familjen.
Receptet kommer från Allt om mat.
Receptet kommer från Allt om mat.
Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot 8 bitar
Botten:
200 g kavring
75 g smör, smält
Fyllning:
200 g kallrökt lax, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
1/2 dl dill, hackad
2 msk färskriven pepparrot
250 g kesella 10%
3 dl gräddfil
4 gelatinblad
salt
Garnering
200 g kallrökt lax
1 citron
dill
Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar