lördag 23 april 2011

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

 En helt underbar cheesecake som smakar som smörgåstårta men är mycket enklare att göra. Smakerna och dekoreringen av tårtan är lätt att variera. Blev helt klart påskens favoriträtt i familjen.

 Receptet kommer från Allt om mat.



Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot 8 bitar

Botten:
200 g kavring
75 g smör, smält

Fyllning:
200 g kallrökt lax, finhackad
1 liten rödlök, finhackad
1/2 dl dill, hackad
2 msk färskriven pepparrot
250 g kesella 10%
3 dl gräddfil
4 gelatinblad
salt

Garnering
200 g kallrökt lax
1 citron
dill

Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar