lördag 16 april 2011

Chokladmousse med rårörda hallon

Oj, oj, oj så gott. Hallonen är verkligen grädden på moset. Moussen är len och söt medan hallonen tillför struktur och en viss syrlighet. Den som vill smaksätter moussen med en skvätt kaffe.



Chokladmousse med rårörda hallon 4-6 port

100 g mörk choklad, i bitar
1 msk starkt nybryggt kaffe
2 äggulor
3 dl vispgrädde
200 g hallon
2 msk socker

Smält chokladen i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör ner kaffe och äggulor i chokladen. Låt blandningen svalna. Vispa grädden tjock och krämig men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda med stora luftiga tag. Häll upp moussen i en skål eller i portionsformar. Låt den stelna i kylskåpet cirka 3 timmar. Rör ihop hallon och socker, låt stå en stund och rör igen tills sockret börjat lösa upp sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar