Oj, oj, oj så gott. Hallonen är verkligen grädden på moset. Moussen är len och söt medan hallonen tillför struktur och en viss syrlighet. Den som vill smaksätter moussen med en skvätt kaffe.
100 g mörk choklad, i bitar
1 msk starkt nybryggt kaffe
2 äggulor
3 dl vispgrädde
200 g hallon
2 msk socker
Smält chokladen i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör ner kaffe och äggulor i chokladen. Låt blandningen svalna. Vispa grädden tjock och krämig men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda med stora luftiga tag. Häll upp moussen i en skål eller i portionsformar. Låt den stelna i kylskåpet cirka 3 timmar. Rör ihop hallon och socker, låt stå en stund och rör igen tills sockret börjat lösa upp sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar