fredag 1 april 2011

Frasiga oststänger med parmesan, fänkål och citron

Frasiga och smakrika stänger av smördeg fyllda med fänkålsfrön, citronskal, dill och parmesan. Passar utmärkt till soppa och då gärna fisk- eller skaldjurssoppa.



Frasiga oststänger med parmesan, fänkål och citron 12 st

1 rulle kavlad smördeg, tinad
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 tsk krossat fänkålsfrö
1 tsk hackad dill
1 citron, rivet skal
1 nypa chili
1 nypa flingsalt

Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut degen på lätt mjölat underlag och pensla degen med uppvispad äggula. Strö över osten och kryddorna. Skär degen i 12 remsor som snurras. Lägg på bakplåtspapper och grädda 8-10 min tills de är krispiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar