onsdag 6 april 2011

Pasta med persisk tomatsås och fetaost

En enkel men otroligt smakrik pastarätt toppad med fetaost.



Pasta med persisk tomatsås och fetaost 4 port

400 g pasta
150 g fetaost

Persisk tomatsås:
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyftor, finhackad
1 msk olja
3 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater
2-3 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm av vardera svartpeppar, ingefära, kummin, kardemumma, gurkmeja och koriander
1/2 lime, pressad juice

Tomatsåsen: Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomatpurén efter några minuter och låt den fräsa med. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor. Pressa limefrukten över och låt såsen koka ca 15 min under lock.
Koka pastan. Smula fetaosten.
Montering: Blanda den kokta varma pastan med den varma tomatsåsen. Lägg upp på 4 tallrikar och toppa med fetaosten. Servera gärna en sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar