Lättlagad lasagne med keso, spenat, pesto och parmesan.
Förvånansvärt smakrik och billig med keso i fyllningen, blir en av våra favoritmiddagar.
Tomatsås:
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 burkar (à 400 g) krossade eller passerade tomater
1 tsk salt
svartpeppar
1 tsk socker
1 lagerblad
ev. 1-2 msk tomatpuré
ev. 10-15 basilikablad, strimlade
Fräs vitlöken i olivolja någon minut, utan att den tar färg. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, svartpeppar, socker och lagerblad. Dessutom lagerblad om det behövs och gärna basilikablad. Koka upp det hela och låt såsen koka sakta utan lock i ca 15 min, rör om då och då. Ta upp lagerbladet och smaka av såsen med salt, peppar och ev. mer socker.
Lasagne:
400-500 g fryst spenat, tinad och avrunnen
400 g keso eller ricotta
5 msk peso (hemgjord eller från burk)
salt
svartpeppar
ev. muskotnöt, riven
2 dl (60 g) riven parmesanost
12 lasagneplattor
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Laga först tomatsåsen. Tina och krama ur spenaten. Blanda keson med spenat, pesto, salt, peppar och ev. en aning riven muskotnöt. Rör i hälften av parmesanosten. Bred ett tunt lager tomatsås i en ugnsfast form. Varva sedan lasagneplattor, spenatröra och tomatsås. Avsluta med tomatsås. Häll sedan försiktigt mjölken längs formens kanter. Strö sist över resten av osten. Grädda lasagnen i ca 40 min. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar