fredag 1 april 2011

Bouillabaisse

 Finns det något godare? En härlig fisksoppa med grönsaker, fisk och skaldjur.

Serverade soppan med hemgjord aioli och frasiga oststänger.


Bouillabaisse 4 port

2 morötter, grovt skivade
1/2 purjolök, grovt skivad
1 gul lök, grovt skivad
1 fänkål, grovt skivad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 msk olivolja
ev. 1/2 kuvert saffran
8 dl vatten
1-2 fiskbuljongtärningar
3 dl vitt vin
1 burk hela körsbärstomater (400 g)
1/2 tsk torkad timjan
400 g torskfilé eller kolja
1/2 nät musslor
200 g skalade räkor
salt
svartpeppar


Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med saffran. Tillsätt vatten, fiskbuljong, vitt vin, tomater och timjan. Sjud i 10-15 min. Skär under tiden fisken i 2x2 cm stora bitar. Borsta musslorna, Tillsätt fisken och musslorna. Sjud ca 5 min tills musslorna öppnat sig. Vänd sist ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med aioli och frasiga oststänger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar