tisdag 5 april 2011

Mustig vitkålssoppa med köttfärs

En god och lättlagad soppa med mycket smak från kummin och hetta från chili.



Mustig vitkålssoppa med köttfärs 4-6 port

2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, i halvmånar
400 g vitkål, strimlad
olja
400 g nötfärs
1 tsk chilipulver
1 tsk hela kumminfrön
1 burk krossade tomater1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
salt
peppar
ev. 1 dl hackad persilja

Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt färsen och bryn allt. Låt chilipulver och kummin fräsa med någon minut. Tillsätt vitlök, morötter, vitkål, tomater, vatten, buljong och lagerblad. Koka under lock tills vitkålen är mjuk, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ev. i persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar