lördag 9 april 2011

Kladdkaka med vit chokladsås och jordgubbar

Jag bakade en enkel kladdkaka och pimpade den med en sås på vit choklad. Med några jordgubbar till blev det en himmelsk dessert. Såsen passar bra till att ringla över frukt och bär eller till glass.



Klassisk kladdkaka

100 g smör
2 ägg 
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (bröa med kokos, kakao eller hackade nötter som variation), ca 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min.


Vit chokladsås 3-4 port

100 g vit choklad, finhackad
1/2 dl vispgrädde

Värm grädden i en liten kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen till en slät kräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar