måndag 4 april 2011

Kladdkaka

Det här det enda recept du behöver! En kladdig, seg och makalöst god kladdkaka. Direkt från frysen är den som kola i konsistensen, farligt gott. Jag panerar formen med kokos för att få en smakbrytning.


Kladdkaka 1 rund form

4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 krm salt
3 ägg
225 g smör

Till formen:
kokos eller ströbröd
smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med kokos, gärna springform med löstagbar kant och ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret. Sikta de torra ingredienserna ner i en bunke och rör i äggen. Rör ner smöret i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten och börjat släppa från kanten. Kakan vinner på att vila i kylskåp ett par timmar. Servera med vispad grädde och dofta över florsocker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar