tisdag 12 april 2011

Minestronesoppa med bacon

Den här soppan är underbart god och lite rökig i smaken av bacon. Passa på att rensa kylen på grönsaker, det mesta går att använda.



Minestronesoppa med bacon 4 port

1/2 - 1 pkt bacon à 140 g, strimlad
2 morötter (200 g), tärnade
1 palsternacka (150 g), tärnad
1 liten purjolök, strimlad
1 zucchini, tärnad
1 pkt sockerärtor, i bitar
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
12 dl vatten
2-3 tärningar grönsaksbuljong
2 dl minipasta
1 burk sojabönor (400 g)
salt
peppar
2 msk skuren färsk basilika eller 1 tsk torkad

Fräs bacon i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker utom sockerärtorna och fräs dem. Rör ner tomatpurén. Tillsätt vatten och buljong och låt koka 5 min. Lägg i pastan och fortsätt koka den tid som står på förpackningen. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem och sockerärtorna. Smaka av med salt, peppar och basilika.

Kommentar: Gjorde soppan med ett helt paket alspånsrökt bacon men tyckte att smaken tog över hand. Det räcker med 1/2 paket för att få den rökiga goda smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar