tisdag 7 juni 2011

Ägg, vatten och örter - sommarfräsch omelett

Det här är min nya lunchfavorit - omelett. Proppar den full med färska örter och fyller på med några rester från kylen. Gott, lätt och snabbt!


Omelett med örter 1 port

3 ägg
3 msk vatten
2 krm salt 
några varv med pepparkvarnen
1/2 dl grovt hackade örter t ex persilja, gräslök
1/2 msk smör

Vispa äggen lätt med vatten, kryddor och örter med en gaffel. Hetta upp smöret i en stekpanna, gärna med beläggning och sluttande kanter. Häll i smeten då smöret fått lite färg. För en stekspade utefter stekpannans botten så att ny smet når värmen och kan stelna. Omeletten ska vara krämig ovanpå men ha en vacker stekyta undertill. Omeletten kan serveras öppen eller hoprullad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar