tisdag 14 juni 2011

Blomkålstabouleh - Raw food från Ulrika Davidsson

 Det här är min nya favoritsallad och när du provat är det också din. Fräsch, smakrik och passar till det mesta. Receptet kommer från Ulrika Davidssons bok Raw Food.

 Varför har jag inte kommit på att man kan mixa blomkål till små gryn. Det är genialiskt! Bara bryt ner blomkålen till buketter och mixa.


Blomkålstabouleh 4 port

1 blomkålshuvud
1 citron, saften
1 msk olivolja
1 dl hackad persilja
1/2 dl hackad mynta
salt
svartpeppar
250 g cocktailtomater (gärna i olika färger)

Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en grynig konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från citronen över. Tillsätt olivolja, persilja och mynta och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner i salladen.

1 kommentar:

  1. Mums! Låter fantastiskt gott. Tack för receptet, detta ska definitivt testas!

    SvaraRadera