lördag 25 juni 2011

Grillade skaldjur i marinad med sambal oelek och färska örter

 Det här är en av de absolut godaste förrätterna jag någonsin ätit. Stora scampi i kryddig och smakrik marinad. Tyvärr finns inte scampi på Naturskyddsföreningens gröna lista. Vill man vara helt säker på att bidra till ett hållbart fiske ska man välja MSC eller KRAV-märka skaldjur.

Scampin marineras i en folieform som sedan ställs direkt på den varma grillen. Servera med ett gott bröd och du blir höjd till skyarna. Riktigt, riktigt läckert!





Grillade skaldjur i marinad med sambal oelek och färska örter 3 port

12 stora råa scampi eller stora räkor
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1 1/2 krm salt
1 1/2 krm peppar
2 1/2 msk olja
3 msk hackad persilja

Lägg den råa scampin eller räkorna i en folieform. Hacka vitlöken fint och blanda med scampi, sambal oelek, salt, peppar, olja och hackade örtkryddor. Låt marinera ca 1 timme.
Ställ folieformen direkt på grillen och grilla 3-4 minuter, vänd räkorna efter halva tiden. Servera direkt med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar