onsdag 29 juni 2011

Grilla - Lamm- och fläskytterfiléspett, grillsnurra och parmesansås

 Vi är på landet och där grillar vi mest varje dag. Hade från en fest över färsk lammytterfilé och mamma kompletterade med fläskytterfilé och en grillsnurra.

 Den enda kryddningen var salt och peppar. Jag tycker inte man behöver krångla till det om köttet är av bra kvalitet. Grillsnurran är kul och riktigt smakrik.

 Serverade en krämig parmesansås och färskpotatis till. Fantastiskt gott.



 Lamm- och fläskytterfiléspett, grillsnurra och parmesansås 4 port

300 g lammytterfilé
300 g fläskytterfilé
1 grillsnurra
1 kg färskpotatis
1 burk crème fraiche
2 dl riven parmesan
1-2 klyftor vitlök, pressade

Tänd grillen. Skär köttet i kuber och trä på grillspett. Koka potatisen. Rör ihop crème fraiche, parmesan och vitlök. Smaka av med salt. Trä ev. grillspett genom grillsnurran. Salta och peppra köttspetten och grilla dem. Lägg på grillsnurran och grilla ca 8 min. Servera spett, bitar av grillsnurran, potatis och parmesansås.

1 kommentar:

  1. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote
    the book in it or something. I think that you can do with a
    few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this
    is excellent blog. An excellent read. I will definitely be back.


    Feel free to visit my webpage - languages

    SvaraRadera