Fräsch och god förrätt som lätt går att variera. Risbladen köps i asiatiska hyllan eller i en asiatisk butik.
Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip 4 port
Dipsås:
3/4 dl sweet chilisås
1 msk pressad lime
Rullar:
100 g torkade risnudlar
1 avokado, i avlånga bitar
1 morot, i tändsticksstora strimlor
100 g sockerärtor, strimlade
5 cm purjolök, strimlad
8 risblad
1 dl alfalafagroddar
1/4 gurka, i tändsticksstora strimlor
några blad mynta, strimlade
1 msk sweetchilisås
2 msk pressad lime
Blanda ihop dipsåsen. Skär alla grönsaker. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på paketet. Blanda nudlarna med 1 msk sweet chilisås, 2 msk pressad lime och strimlad mynta. Blötlägg ett risblad åt gången i varmt vatten, ca 10 sek, så det mjuknar. Lägg det sedan på en plan arbetsyta. Fyll bladen med nudlar och grönsaker. Vik in sidorna och rulla ihop hårt. Fyll resten av bladen på samma sätt. Servera med dipsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar