fredag 10 juni 2011

Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip

Fräsch och god förrätt som lätt går att variera. Risbladen köps i asiatiska hyllan eller i en asiatisk butik.

Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip 4 port

Dipsås:
3/4 dl sweet chilisås
1 msk pressad lime

Rullar:
100 g torkade risnudlar
1 avokado, i avlånga bitar
1 morot, i tändsticksstora strimlor
100 g sockerärtor, strimlade
5 cm purjolök, strimlad
8 risblad
1 dl alfalafagroddar
1/4 gurka, i tändsticksstora strimlor
några blad mynta, strimlade
1 msk sweetchilisås
2 msk pressad lime

Blanda ihop dipsåsen. Skär alla grönsaker. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på paketet. Blanda nudlarna med 1 msk sweet chilisås, 2 msk pressad lime och strimlad mynta. Blötlägg ett risblad åt gången i varmt vatten, ca 10 sek, så det mjuknar. Lägg det sedan på en plan arbetsyta. Fyll bladen med nudlar och grönsaker. Vik in sidorna och rulla ihop hårt. Fyll resten av bladen på samma sätt. Servera med dipsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar