Hela middagen på grillen! Här har jag använt en hemmagjord glaze för att förhöja smaken på lammfärsbiffarna. Biffarna är smaksatta med vitlök, persilja och mynta. Grillade grönsaker blir fantastiskt gott. Paprika och sparris blev det denna gång men majs, zucchini och lök är också vanligt hemma hos oss. Till detta rörde jag ihop en sås med yoghurt, fetaost och chili.
Biffar:
500 g lammfärs
4 kvistar färsk mynta, strimlad
1 knippa persilja, hackad
1 stor vitlöksklyfta, pressade
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grönsaker:
2 paprikor
2 knippor grön sparris
Sås:
2 dl tjock naturell yoghurt
150 g fetaost, smulad
1-2 röda chili (välj styrka efter smak), fint hackad
Glaze (satsen räcker till flera middagar)
Receptet hittar du här.
Tänd grillen. Gör glazen. Blanda ingredienserna till lammfärsbiffarna. Forma smeten till fyra stora biffar eller åtta små. Koka upp vatten i en vid kastrull och salta. Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen. Sjud sparrisen 2 min och spola den sedan i kallt vatten. Lägg åt sidan. Skär varje paprika i fyra delar och lägg åt sidan. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Grilla paprikan med skinnsidan ner till skalet är svart. Lägg på lammfärsbiffarna grilla ett par minuter på varje sida och pensla med glaze under grillningen. Under sista minuten får sparrisen bli varm och få lite färg. Servera biffarna med paprika, sparris och sås.
Låter smaskigt, skall prova idag!
SvaraRaderaTack för receptet även om jag inte provat ännu :-)
Roligt att du hittade detta kanonrecept! När du provat får du gärna skriva vad du tyckte.
SvaraRadera