lördag 28 maj 2011

Glaze med HP Sauce, vitlök och rosmarin

Jag har i ärlighetens namn aldrig använt HP Sauce. Ska nu försöka skapa några recept med denna unika och klassiska sås. Vad använder du HP Sauce till?

Först ut blev en glaze fullproppad med smak. Använd glazen till att pensla på kött och fågel mot slutet av grilltiden för att få en fin yta med mycket smak. Supergod på lammfärsbiffar!


Glaze med HP Sauce, vitlök och rosmarin ca 3 dl

1 dl ketchup
1/2 dl kinesisk soja
1 tsk tabasco
2 tsk HP Sauce
1 dl farinsocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 apelsin, saften
1 stor vitlöksklyfta, krossad
2 tsk rosmarin, torkad
1 msk rapsolja

Blanda samman alla ingredienser utom oljan i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min, eller tills den är tjock i konsistensen och sockret har smält. Låt svalna lite. Rör därefter i oljan. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar