tisdag 10 maj 2011

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Snabb och god wrap med en köttfärs- och grönsaksfyllning som smakar som vårrullar. 


Kinesisk köttfärsröra i pitabröd 4 port

1 gul lök, halverad och skivad
400-500 g vitkål, strimlad
200 g champinjoner, skivade
300 g köttfärs
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
1-2 tsk kinesisk soja
1 burk konserverade böngroddar, sköljda
8 små tortillabröd eller pitabröd

Sås:
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Fräs lök, vitkål och champinjoner i en stor stekpanna i lite olja. Lägg åt sidan. Stek färsen 3-4 minuter och smula sedan ner buljongtärningen. Tillsätt salt och peppar. Rör i de stekta grönsakerna och tillsätt soja. Avsluta med att lägga ner böngroddarna. Smaka av med soja, salt och peppar. Värm ev. bröden enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen. Fyll bröden med köttfärsröran och toppa med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar