fredag 27 maj 2011

Födelsedag och bröllopsdag

Jag fyller år och har bröllopsdag på samma dag, den 26 maj. Vi firar på samma sätt varje år, i vår husvagn på Grännastrandens camping. Festen började med lite bubbel, Rotari Rosé, och närodlade chips av potatissorterna Liva, Saturna och Scottish red. 


På vår bröllopsmiddag serverade vi till huvudrätt gravad- och kallrökt lax och cognacsrökt lax. Denna kväll blev det gravad- och varmrökt lax med rökta- och vanliga räkor. Med svensk färskpotatis från Rudenstams samt aioli och örtsås blev det fantastiskt gott. Fisken kommer som alltid från Gränna rökeri.


Till dessert blev det självklart jordgubbar från Rudenstams och vispad grädde. Vår bröllopstårta var en hederlig svensk gräddtårta med jordgubbar.

 På bröllopsdagen besöker vi varje år också kyrkan vi vigdes i, Gränna Kyrka. Det är skönt att tillsammans få sitta ner en stund och minnas den dagen vi vigdes här.

Här är vi! Nygifta och lättade, för visst var det nervöst.

 Vi hade bröllopsfesten i Hembygdsgården på Visingsö. Gästerna inkvarterades i de närliggande stugorna och på vandrarhem. Denna och ovanstående bild har fotograf Patrik Svedberg tagit. Vi fotades före vigseln på Visingsö samt under bröllopet i Gränna Kyrka.


Lite bröllopsfakta:

Datum: 26 maj 2007
Kyrka: Gränna kyrka
Bröllopsfest: Hembygdsgården Visingsö
Bröllopsnatt: Visingsö Pensionat
Gästerna sov i stugor och på vandrarhem
Klänningen syddes av mamma Kerstin Nordefors
Min mans kläder hyrdes på Ströms i Stockholm
Fotograf: Patrik Svedberg, Jönköping
Frisör: Klippoteket Hårknuten i Gränna
Bröllopsbukett: Grenna blommor
Bröllopsmeny:
Västerbottenspaj med rökt renstek
Tre sorters lax med färskpotatis och tre olika såser
Gräddtårta med jordgubbar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar