tisdag 31 maj 2011

Kycklingfilé kokt i buljong med tabbouleh och örtsås

 Det här är en riktig sommarrätt. Kokt kycklingfilé tillsammans med tabbouleh och en enkel örtsås.
Tallriken kommer från Malva Krukmakeri.

Visst är det vackert att dekorera tallriken med blommor men visste du att man kan äta hela blomman av vissa sorter. Plocka när den är precis utslagen. Malva, Liten tagetes och  Blomsterkrasse kan används som garnering, till pasta och sallader. Viol, Ringkrage och Gurkört kan frysas in i iskuber och är vackra i gelé eller i en grönsallad. Temynta kan användas som smakförhöjare i ris- eller pastarätter.



Kycklingfilé kokt i buljong 4 port

4 kycklingfileér
3 msk kycklingfond eller kycklingbuljongtärningar
3 dl vatten eller så att det täcker filéerna

Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Låt svalna. Skiva och lägg upp på tallrikar. Servera med t ex tabbouleh och örtsås.

Örtsås 4 port

2 dl tjock naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
blandade örter t ex gräslök, persilja, mynta
salt
peppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar