söndag 29 maj 2011

Potatissallad med rädisor, kapris och feta

Jag tycker inte om köpt potatissallad så därför gör jag alltid min egen. Tjusningen med det är att man kan anpassa smaken efter det man ska grilla eller till kryddningen på det kallskurna köttet. Här serverar jag grillad kryddstark korv och rostad paprika till.



Potatissallad med rädisor, kapris och feta 4 port

1 kg potatis
vatten att koka i
1-2 tsk salt per liter vatten

Smaksättning:
2 dl tjock naturell yoghurt eller lättcrème fraiche
nymald svart- eller vitpeppar
salt
100 g fetaost, tärnad eller smulad
2 msk kapris
1 msk finhackad gräslök
8 rädisor, skivade

Koka potatisen tills den är mjuk men inte mosig. Tag upp den och låt svalna. Skär ev. i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar