torsdag 19 maj 2011

Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Biff Rydberg på lövbiff blir en utmärkt vardag- eller fredagsrätt. Med ett smakrikt vitlökssmör blir det en lyxig middag.


Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör 4 port

600 g lövbiff, srimlad
2 gula lökar, finhackade
8 medelstora potatisar, skalade
smör och olja till stekning
salt
peppar

Vitlökssmör:

100 g smör, rumsvarmt                  
1/2 tsk salt                     
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 kruka persilja, hackad (går bra med fryst hackad persilja eller färsk från kryddträdgården)

blandad sallad

Rör ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och ställ åt sidan. Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär lövbiffen i strimlor. Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan. Värm upp en panna till lövbiffen. Den bör vara ganska varm. Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir "kokt". Lägg i olja och smör och stek lövbiffen hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet med potatisen vid sidan och löken mittemellan på tallrikar. Servera omedelbart med vitlökssmör. Blandad sallad är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar