måndag 16 maj 2011

Muffins med Arla Köket Kesella Hallon, mynta och rosa glasyr

Saftiga och lite tunga i konsistensen blir dessa somriga muffins. Att toppa muffinsen med en enkel glasyr blir pricken över i. Koppen och fatet kommer från Malva Krukmakeri.

Dottern gillade muffinsen men först slickade hon av det godaste - glasyren.




Muffins med Arla Köket Kesella Hallon, mynta och rosa glasyr 12 st

3 ägg
1 dl strösocker
1 burk Arla Köket Kesella Hallon
50 g smör, smält
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk hackad färsk mynta

Glasyr:
2 dl florsocker
rosa livsmedelsfärg (t ex från Panduro Hobby) eller röd
några droppar vatten
ev. finhackad mynta eller någon droppe pepparmintsolja
strössel

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kesella och smält smör. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mynta och rör ner i smeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Glasyr: Häll florsocker i en skål, droppa i livsmedelsfärg, ev. mynta och några droppar vatten. Rör ihop. Justera konsistensen med mer vatten och färgen med mer färg. Bred glasyren över muffinsen och strö ev. över strössel. Låt torka.

2 kommentarer:

  1. Va fint det blev! Förstår att din lilla dotter gillade muffinsen, den ser underbar ut. Kram, Malin

    SvaraRadera