söndag 1 maj 2011

Inne- & utelista

 Monika Liljeros och Anders "Arga Snickaren" Öfvergårds 
Inne- & utelista
Bilden är lånad, med tillstånd, av Siggesta Gård

Inne
Nu har vi gjort allt i köken, sovrummen, vardagsrummet, hemmabio men vi har glömt hallen - det första vi ser när vi kommer hem och det sista vi ser när vi lämnar hemmet. Vräk på med förvaring, bänkar, skohyllor, ytterplaggsgarderober och krokar. Var hänger skohornet? Blanda inte vantar, mössor, halsdukar och skor i samma förvaring. Om hallen är för liten, fundera på att kanske bygga till eller ta 3 kvm från sovrum eller vardagsrummet till en garderobslösning. Går det bygga en förstukvist med bänkar till stövlar och regnkläder?

  • Nu är det dags att lämna fondväggen - våga tapetsera hela rummet
  • Vitt och fräscht får ge vika för färger och humor i inredningen
  • Satsa ordentligt på förvaringen, lyft fram snygga saker i öppna skåp och hyllor och göm det röriga, mindre snygga i lådor och bänkar.
  • Våga färg!

Ute
Det är läge att bygga för barnen nu när altanen är klar och grillplatsen är färdig. Hur får vi barnen att spendera mer tid i trädgården och att hjälpa till mer? En snygg gungbräda i lärk smälter in i naturen eller en som sticker ut en skarp röd färg. Bygg lekställningar i naturfärger som smälter in i naturen, eller en äventyrsbana iminiatyr. Använd det ni har på tomten, en häck, träd eller stubbar.

  • Odla dina egna grönsaker! Har du ingen trädgård, odla på balkongen för det är närodlat som gäller!
  • Studsmattans tid är förbi - gör en snygg gungbräda i lärk som smälter in i naturen istället och nyttja platsen till att skapa fler ytor för umgänge.
  • Uteköket blir också barnens, platsbygg för de små och passa på att låta dem vara med på sommarens utomhusmatlagning. På städdagen i höst kan barnen ansvara för korvgrillningen.
  • Inred med rum i trädgården, skilj av med växter och planteringar och glöm inte ljusstättningen!
Träffa Monika och Anders på 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar