Burkmat i all ära men inget slår hemlagad barnmat. Jag gör storkok och fryser in 1,5-2 dl mat i 1 L påsar till min 7-månader gamla dotter. Ta fram dagen före och lägg i kylen, värm sedan i mikrovågsugnen. Det går att mikra påsen direkt från frysen på upptiningsläget.
200 g zucchini, i bitar
100 g aubergine, i bitar
½ stor röd paprika eller 1 hel mindre, i bitar
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater á 400 g1 dl vispgrädde
200 g minipasta eller krossad vanlig pasta
2 tsk oreganoFräs grönsakerna i oljan. Tillsätt tomaterna och vispgrädden och rör om. Koka på låg värme ca 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet. Lägg pastan i grytan och mixa till önskad konsistens med en stavmixer. Späd med grädde eller vatten om ratatouillen blir för tjock. Smaksätt med oregano. Låt svalna och frys sedan in i lagom stora lådor, plastpåsar eller i istråg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar