fredag 27 maj 2011

Yakiniku på vildsvinsskav

Bland de frysta paketen med skav är vildsvinsskav en av de billigaste. Jag testade att göra en yakiniku och resultatet blev mycket lyckat! Det är en snabb och mycket god rätt med asiatiska smaker.


Yakiniku på vildsvinsskav 4 port

500 g vildsvinsskav eller annan skav
2 stora gula lökar, halverade och skivade
1 msk olja
1 dl japansk soja
1 1/2 dl vitt vin
2 msk strösocker
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1-2 msk finriven färsk ingefära

Tillbehör:
ris
skivad purjolök
sesamfrön
sallad

Bryn vildsvinsskavet i olja. Stek löken tills den är mjuk och glansig. Häll på soja, vitt vin, socker, peppar och ingefära. Låt koka 5-10 minuter. Smaka av. Servera med ris, purjolök, sesamfrön och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar