tisdag 24 maj 2011

Grillad ananas med kokoshonung och ananasmynta

 Den söta kokoshonungen passar perfekt till den lite syrliga ananasen. En fördel är att göra den på flytande honung men fast går lika bra. Värm den lite innan servering så att den går att ringla över ananasen.

 Ananasklyftorna trängs på grillen över den sista glöden. Honungen värmer jag på en bit folie på kanten av grillen.

Med strimlad ananasmynta på toppen blir det här en enkel och frisk dessert. Vaniljglass är också gott till.



Grillad ananas med kokoshonung och ananasmynta
4 port

1 färsk ananas
1/2 dl riven kokos
1 dl flytande honung
några blad ananasmynta eller vanlig mynta
ev. 1/2 liter vaniljglass

Skala, dela och skär bort rotstocken från ananasen. Skär den i 8 klyftor. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Blanda med honungen. Grilla ananasklyftorna ca 4 min, vänd efter halva tiden. Servera ananas med kokoshonung, strimlad mynta och ev. glass.

1 kommentar:

  1. Mmm...jag som inte äter annars,ädå vattnad de lite i munnen! /Smakrådare :)

    SvaraRadera