torsdag 5 maj 2011

Prosciutto di Parma med sparris och parmesanost

 Parmaskinka är en ren delikatess och är som bäst precis som den är, serverad med goda tillbehör eller i en sallad. Vill man bjuda på något enkelt är jordgubbar, fikon och melon goda tillbehör på ett fat.

Jag inledde sparrissäsongen med att rulla in en bunt grön sparris i en skiva Prosciutto di Parma och finriven parmesanost. Gudagott, fräscht och rena smaker.


Prosciutto di Parma med sparris och parmesanost 4 port


16 gröna sparrisar
4 skivor Prosciutto di Parma
50 g parmesanost, riven

Koka upp vatten i en vid kastrull eller traktörpanna och salta. Bryt av den hårda änden på sparrisarna och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner sparrisen i det kokande vattnet och sjud ca 4 minuter. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Låt rinna av. Linda in 4 sparrisar i en skiva parmaskinka och lägg på ett serveringsfat. Lägg på en generös hög med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar