Puréen är inte vacker men väldigt omtyckt. Jag kryddar upp grytan med lökpulver och kryddpeppar för en smak av kalops. Variera med olika örter, kryddor och rotfrukter.
Köttfärsgryta
600 g rotfrukter t ex morot, potatis, palsternacka, jordärtskockor
300 g köttfärs
2 dl vispgrädde
vatten
kryddpeppar
lökpulver
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg grönsakerna och köttfärsen i en gryta och häll på vatten så att allt täcks. Koka upp och låt sjuda 20 min eller tills grönsakerna är mjuka. Häll av lite vatten men spara det. Häll i grädden. Mixa eller mosa till lagom konsistens för åldern. Späd med vattnet om det blir för tjockt. Smaka av med lökpulver och kryddpeppar. Kyl ned och frys in i portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar