Hemgjord marinad slår allt. Här är en citrusmarinad med paprika och chili. Till kycklingspetten serverar jag en tabbouleh.
6 kycklingfiléer
12 små grillspett eller 6 stora, blötlagda
Marinad:
1/2 dl färsk apelsinjuice (ca 1/2 apelsin)
1/2 dl färsk limejuice (ca 1 lime)
2 msk färsk citronjuice (ca 1/2 citron)
1/2 dl anchochilipulver
1/2 dl paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk salt
1/2 dl majsolja
Kör alla ingredienser utom olja i en mixer. Med motorn igång, tillsätt oljan i en tunn stråle så att såsen går ihop till en emulsion. Dela filéerna i två bitar på längden eller i fler mindre bitar. Blanda och gnugga noga in kycklingen med marinad. Låt marinera i minst 4 timmar, gärna över natten. Förbered och tänd grillen. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och trä dem på blötlagda spett. Grilla ca 3 min på varje sida eller tills de är färdiga och har fin färg. Servera med tabblouleh.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar