onsdag 18 maj 2011

Korv- och rotfruktsgryta

En enkel och god vardagsrätt med falukorv. Kan lätt varieras med andra typer av korvar och örter.


Korv- och rotfruktsgryta 4 port

5 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
2 buljongtärningar
1 L vatten
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 purjolök
300 g korv t ex falukorv eller köttkorv
2 krm salt

Skala och skär potatis, morötter och palsternackor i ca 2 cm stora bitar. Smula ner buljongtärningarna i en kastrull och häll på vatten. Lägg ner lagerblad och kryddpepparkorn. Låt koka tills grönsakerna är mjuka
men fortfarande har lite motstånd, ca 5 min. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skär korven i bitar. Lägg ner korv och purjolök i grytan och låt koka upp. Smaka av med salt. Servera med riven pepparrot, dijonsenap och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar