tisdag 17 maj 2011

Barnmat - Fiskgryta med ris

Den här rätten är fantastisk enkel att göra och doftar otroligt gott. Bara att mixa till önskad konsistens och frysa in.


Fiskgryta med ris

3 dl okokt ris
400 g hoki, sej eller torsk
1 blomkålshuvud
3 morötter
1 purjolök
1 burk créme fraiche 34%
1 citron, saft och skal
dill
vitpeppar

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skiva blomkålshuvudet, skala och skiva morötterna, strimla purjolöken (skölj ordentligt) och skär fisken i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en stor kastrull och lägg på fisken. Häll på vatten så det täcker men inte mer. Koka upp och rör ner créme fraichen. Låt sjuda ca 15 min eller tills grönsakerna är mjuka. Häll i riset och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaksätt med vitpeppar, dill och citron. Låt svalna och frys sedan in i burkar eller 1 L påsar. Till min 7 mån bebis tar jag ca 2 dl eller ca 200 g i varje påse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar