söndag 15 maj 2011

Jordgubbar med havrefras och Arla Köket Kesella Rabarber

Jag har fått möjlighet att testa nya Arla Köket Kesella Rabarber. Det är en färskost med frisk smak och med hela bitar av rabarber. God att använda i desserter men också att äta precis som den är. Här har jag varvat skivade jordgubbar med kesella rabarber och ett hemgjort havrefras. Friskt och gott efter en grillmiddag.



Jordgubbar med havrefras och Arla Köket Kesella Rabarber 4 port

1/2 liter jordgubbar, snoppade och skivade
1 burk Arla Köket Kesella Rabarber

Havrefras:
25 g smör
3 msk socker
2 dl havregryn
ev. 1/2 tsk stött kardemumma eller ekologiskt vaniljpulver

Smält 25 g smör i en stekpanna tills det blir ljust brunt. Tillsätt socker, ev. kardemumma och havregryn. Låt allt bli rostat, rör om då och då så att det inte bränns. Häll över på en tallrik och låt svalna. Bryt i bitar och varva i skålar men jordgubbar och kesella. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar