fredag 13 maj 2011

Tävling - vinn ett produkt-kit från Toppits

Grillsäsongen är igång och nu utmanar jag dig i en ny tävling. Jag vill ha ditt bästa recept på mat jag kan baka i folie på grillen. Det kan vara vad som helst, var kreativ och du kan kamma hem ett produkt-kit från Toppits.

Toppits® har lanserat det europaomfattande "SAVE FOOD"- initiativet. En nyligen genomförd europeisk undersökning visar att mer än 20% av hushållens matkostnader i Europa går till mat som slängs. Gå med i Save Food initativet och Toppits donerar 10 kr för ditt bidrag till http://www.stadsmissionen.se.

Bli en del av "SAVE FOOD", och uppmuntra dina vänner att göra detsamma. 
Här hittar du tips och förslag på hur du sparar mat och en mångfald av smarta Toppits®-lösningar.
Tävlingsuppdrag:
Ditt bästa tips på vad som kan bakas i folie på grillen.

Lämna ditt tävlingsbidrag samt din mailadress här i kommentarsfältet.

Sista tävlingsdag för att lämna ditt bidrag är 
1 juni 2011 kl: 16:00
Tävlingen är avslutad!
 Produkt-kitet innehåller:
2 rullar Aluminiumfolie
2 Zipper-plastpåsar
2 Quicktops

24 kommentarer:

  1. Lax med blad från kärleksört

    Hälsningar Helena
    helena.riihiaho@teol.uu.se

    SvaraRadera
  2. Lax i tärningar
    Mozzarellaost
    Färsk basilika
    Pepparsalami
    Flingsalt

    Gott att äta med cous-cous och en fräsch sallad till.

    SvaraRadera
  3. Receptet med lax, mozzarella och pepparsalami är inskickat av Sven-Anders Bergström
    svenanders.bergstrom@gmail.com

    SvaraRadera
  4. 1 bit torsk eller laxbit
    1 msk pesto
    5 svarta urkärnade oliver
    1 tomat i skivor
    3 cm skuren purjolök
    1 krm timjan
    salt och peppar efter egen smak

    Lägg tomatskivorna i mitten av folie arket
    Ha på fisken ovan på , salta peppra
    Bred på peston, ha på de hackade oliverna och purjolöken
    krydda med timjan och ha på citron skivan
    Vik ihop foliepaketet grilla ca 10 minuter eller ha paketet i potatis grytan medans det kokar ca 10-15 minuter

    Erika Persson
    matmamma@hotmailcom

    SvaraRadera
  5. Lax i folie

    Lägg en färsk laxbit(portionsstorlek) på folie
    salta
    bred över originalsenap
    två skivor smör(ta med osthyvel)
    lägg över dill och persilja
    gör ett paket
    Grillas 12 min
    Serveras helst med färsk potatis och grönsaker

    SvaraRadera
  6. anonym ovan
    heter Margareta
    rullstolen@blogspot.com

    SvaraRadera
  7. Lägg allt på en foliebit och lägg ihop den upptill.

    Skivad kassler och skivad potatis och tomat, purjolök, ananasskiva.

    Grilla 15-20 minuter
    Kia M.. greatgirl@tele2.se
    Servera med nygräddad baguett och någon god dryck till.

    SvaraRadera
  8. Potatisgrätang! Ta bara skivade potatisar, lite lök och vitlök efter smak, en skvätt grädde eller creme fraiche, ost om så önskas. salta och peppra och lägg på grillen. toppengott!

    /Lisa lisa@speedmail.se

    SvaraRadera
  9. Lax med lök, körsbärstomater & citron. Lägg laxen i foliet, skiva tomaterna och lägg på tillsammans med citronskivor. Salta och peppra efter smak.

    amanda.b90@hotmail.com

    SvaraRadera
  10. Mitt recept som jag kallar "Lax till klimax" :)

    Foliebakad laxkotlett med citronpeppar, fetaost, charlottenlök, kantareller, morötter och nypotatis. Låt paketet ligga på glöden i ca: 15 minuter. Servera tillsammans med en sallad gjord på ruccula, vattenmelon och jordgubbar samt toppa alltihop med keso naturell.
    En kall sås på gräddfil, nyskördad gräslök och basilika ger pricken över i.
    Proportionerna mellan fantastiskt lätt och euforiskt gott blir absolut lika!

    Vänliga hälsningar: "Mickan"
    mickan_666@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Anneli
    annelitavlingar@yahoo.se
    säger:
    Efterrättsklassikern är Banan med marabouchoklad instucken, och sedan grillad i aluminiumfolie tills bananskalet är svart. Servera md äkta vaniljglass av fin sort!

    SvaraRadera
  12. Räkor =)
    För att få den härligt spanska varianten fyller jag foliet med räkor, smör, vitlök och räkor, Sånt blir svårt att grilla utan skyddskläder på maten ;)

    SvaraRadera
  13. Potatis, morötter, bacon, vitlök, smör.
    Förkoka potatisarna och morötterna några minuter och packa in allt i folie paket och lägg på grillen. Supergott.

    ajlitza@hotmail.com

    SvaraRadera
  14. Nyfångad gös som du filéar i båten.
    Gör ett foliepaket med en filé, en klick smör, salt&peppar, ett par citronskivor och till sist en skvätt vitt vin.
    Grillas med fördel på en skärgårdskobbe tillsammans med trevligt sällskap och ett glas vitt vin.

    mikael.rydberg1@bredband.net

    SvaraRadera
  15. Grönsaker ( tex majskolv, lök) & potatis med en god örtdressing :-)

    Spacegirl_@spray.se

    SvaraRadera
  16. En banan skuren i mitten fullproppad med massa choklad! Gärna mintchoklad, kombon mellan banan+mint+choklad är fantastisk :)

    Johannes
    katten_jansson94@hotmail.com

    SvaraRadera
  17. Skivad banan, kiwi, vit choklad,riven mandelmassa, hackade pistagenötter.
    Servera tillsammans med grädde med några droppar baileys i.

    MUMS!

    SvaraRadera
  18. Ytterligare en bananvariant:
    Snitta bananen, tryck ner lite mörk choklad, kokosflingor och lite mörk rom.
    Linda in i folie och grilla tills chokladen smält och bananen är mjuk.
    Serveras med vanilglass.
    Gudomligt gott...

    SvaraRadera
  19. Fiberrik smulpaj!

    När jag läste utomhuspedagogik så hade vi kulinariska upplevelser vid lägerelden, (lägerelden får i detta fall spela grillens roll) denna smulpaj var gudomligt god!

    200 g bär, gärna nyplockade
    några msk socker
    1 msk potatismjöl

    Smuldeg:
    1/2 - 1 dl socker (beroende på bären)
    1 1/2 dl fiberhavregryn
    1 dl grahamsmjöl
    125 g smör

    Blanda bär, socker och potatismjöl. Lägg dem i egenskapad pajform av folie. Blanda socker, havregryn och mjöl i en påse. Finfördela smöret i påsen med mjölblandnigen till en smulig deg. Fördela smuldegen över bären.
    Grädda i gärna i en reflektorugn, vid lägerelden. Servera med vaniljsås!

    SvaraRadera
  20. Helstekt regnbåge är en hit!
    Fyll fisken med salt, lök, dill, skivad citron, smör och vitpeppar :-)

    Kanongott att äta på tunnbröd

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  21. potatis, färska champinjoner, creme fraiche, gräslök, fetaost.
    underbart gott.

    sen brukar jag stoppa ädelost i champinjoner, man tar bort stjälken och lägger det i folie och grillar. bra förrätt när man grillar

    herman_spice@hotmail.com

    SvaraRadera
  22. Fetaost paket!

    Lägg en hel fetaostbit på dubblabitar grillfolie.
    Skiva på några tomatskivor och några bitar feferoni.
    Droppa på lite citronsaft på biten och krydda med salt ch peppar. Avsluta med några färska basilikablad. Knyt ihop paketet, lägg på grillen en stund och njut sedan av de härliga smakerna!

    Kristiina

    krieppola@spray.se

    SvaraRadera
  23. Torsk i portionsbit (el. annan vitfisk)
    skivad (färsk)potatis
    purjolök
    salt
    citruskrydda
    smör
    vik ihop knytet , grilla och njuuuuuuuuut!
    Enkelt och jättegott.
    Pia P.

    SvaraRadera
  24. Något som är jättegott att grilla är gösfilé, smaksätt med havssalt, citronpeppar och dill!

    Mvh Emma
    emmafortuna@gmail.com

    SvaraRadera