söndag 22 maj 2011

Jordgubbar med mynta, kesella och smulor

Med bakade smulor blir detta som en färsk smulpaj. Varvar jordgubbar, mynta, kesella rabarber och smulor. Väldigt gott och fräscht. Koppen och faten kommer från Malva Krukmakeri.


Jordgubbar med mynta, kesella och smulor 4 port

1/2 liter jordgubbar, snoppade och skivade
1 burk Arla Köket Kesella Rabarber
några blad färsk mynta, fint strimlad

Smulor:
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g kallt smör

Sätt ugnen på 200-225 grader. Mät upp mjöl och socker i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det snabbt till smulor i en matberedare. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5-10 min eller tills de fått färg. Passa noga! Låt smulorna svalna och varva sedan jordgubbar, mynta kesella och smulor. Avsluta med smulor på toppen. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar