Med bakade smulor blir detta som en färsk smulpaj. Varvar jordgubbar, mynta, kesella rabarber och smulor. Väldigt gott och fräscht. Koppen och faten kommer från Malva Krukmakeri.
1/2 liter jordgubbar, snoppade och skivade
1 burk Arla Köket Kesella Rabarber
några blad färsk mynta, fint strimlad
Smulor:
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g kallt smör
Sätt ugnen på 200-225 grader. Mät upp mjöl och socker i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det snabbt till smulor i en matberedare. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5-10 min eller tills de fått färg. Passa noga! Låt smulorna svalna och varva sedan jordgubbar, mynta kesella och smulor. Avsluta med smulor på toppen. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar