torsdag 9 juni 2011

LivingGreen - event i Kungsträdgården

Edit Künstlicher är grundare av och vd för LivingGreen.se, en sajt för dig som vill veta mer om hur du genom små förändringar kan få en grönare vardag. Här finns gröna vinklar på allt från hälsa till shopping. Som medlem får man rabatter på ekologiska produkter och tjänster.

Det här är Ulrika Davidsson som är diplomerad kostrådgivare och grundare av The Diet Shop och The Diet Center. Hon är en populär kokboksförfattare och har nu släppt boken Raw Food. Under kvällen bjöds vi på blomkålstabbouleh, ärtpesto, rödbetsquinoa och citronmarinerad broccoli. Superfräscht och jättegott.

 En av kvällens talare var Bengt Bernhardsson, 
ordförande i Äkta vara Sverige
Han gjorde en fantastisk live powerpointpresentation, som han kallade det. Pratade om Äkta varas utveckling år för år, innehållsförteckningar, tillsatser och förändringar inom livsmedelsindustrin.

Är du intresserad av mat med mat i ska du genast läsa mer på deras hemsida och på facebook.

 Givetvis var Mats-Eric Nilsson där som är författare, föreläsare och matskribent i Svenska Dagbladet. År 2007 skrev han den uppmärksammade och flerfaldigt prisade boken Den hemlige kocken - Sanningen om fusket med maten på din tallrik och i november 2008 utkom uppföljaren Äkta vara - guiden till oförfalskad mat. Tillsammans med Henrik Ennart har han skrivit Döden grytan - om vår rädsla för riktig mat.Sommaren 2011 utkommer hans första kokbok, Smakernas återkomst.


Tack för ett trevligt event LivingGreen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar