Bara färgpaletten på den här tallriken gör mig hungrig. Saftig rödbetsquinoa samsas med fräsch blomkålstabouleh. Till detta en salt, krämig fetaost och ärtpesto med mandel. Inget att fundera på, gör det ikväll. Tallriken kommer från Malva Krukmakeri och recepten från Ulrika Davidssons bok Raw food.
Blomkålstabouleh
Rödbetsquinoa
300 g fetaost
Ärtpesto (min egen variant):
100 g mandel
2 dl frysta ärtor
1/2-1 citron, saften
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
ca 1-1 1/2 dl tjock naturell yoghurt
salt
svartpeppar
Börja med rödbetsquinoan. Under tiden allt kokar gör blomkålstaboulehn. Ärtpesto: Mixa mandel, ärtor, citronsaft och vitlök i en matberedare. Droppa i vatten lite i taget och fortsätt mixa till en jämn röra. Klicka ev. i yoghurt om det behövs för att smeten ska bli slät. Rör annars i yoghurten efter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp rödbetsquinoa, blomkålstabouleh, fetaost och ärtpesto på tallriken. Servera!
Kommentar: Orginalreceptet på ärtpesto innehåller 2 dl olja, vilket jag tycker är alldeles för mycket fett till en måltid. Ärtpeston med yoghurt blir syrligare och man får därför justera mängden citron efter hand.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar