I dessa sommartider behöver man enkla men alldeles underbara dessertrecept. Det här är ett av dem. Färsk tärnad ananas under ett täcke av kokos. Helt underbart gott tillsammans med vaniljglass.
1 färsk ananas, skalad och tärnad
(1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver)
50 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
4 dl kokosflingor
1/2 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten, skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Blanda ananasen med vaniljpulvret. Lägg ananasen i en ugnssäker form. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar