torsdag 23 juni 2011

Ananaspaj med kokos

I dessa sommartider behöver man enkla men alldeles underbara dessertrecept. Det här är ett av dem. Färsk tärnad ananas under ett täcke av kokos. Helt underbart gott tillsammans med vaniljglass.


Ananaspaj med kokos 6 port

1 färsk ananas, skalad och tärnad
(1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver)
50 g smör
2 ägg
1/2 dl strösocker
4 dl kokosflingor
1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten, skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Blanda ananasen med vaniljpulvret. Lägg ananasen i en ugnssäker form. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar