onsdag 2 februari 2011

Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting

Till dotterns dop bakade jag chokladcupcakes i tryffelformar, lite större än knäckformar. Det blev väldigt många men en helt perfekt munsbit.


Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting ca 100 st
 
150 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut små tryffelformar på en plåt. Fyll en sprits med smeten och fyll sedan formarna till hälften. Grädda i cirka 10-12 minuter och låt kakorna svalna. De går utmärkt att frysa in.


Vaniljfrosting

200 g färskost (Philadelphia orginal)
50 g smör, rumstempererat
600 g florsocker
4 tsk vaniljsocker

Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.

Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.

Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.
                                                                                                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar