Till dotterns dop bakade jag chokladcupcakes i tryffelformar, lite större än knäckformar. Det blev väldigt många men en helt perfekt munsbit.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut små tryffelformar på en plåt. Fyll en sprits med smeten och fyll sedan formarna till hälften. Grädda i cirka 10-12 minuter och låt kakorna svalna. De går utmärkt att frysa in.
Vaniljfrosting
200 g färskost (Philadelphia orginal)
50 g smör, rumstempererat
600 g florsocker
4 tsk vaniljsocker
Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.
Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.
Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.
Mini mini chokladcupcakes med vaniljfrosting ca 100 st
150 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
Vaniljfrosting
200 g färskost (Philadelphia orginal)
50 g smör, rumstempererat
600 g florsocker
4 tsk vaniljsocker
Blanda smör, färskost och vaniljsocker till en smidig smet. Tillsätt florsocker efterhand som du vispar till du fått rätt konsistens. Frostingen stelnar något i kylskåp men mjuknar snabbt i rumstemperatur.
Montering: Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera ev med strössel.
Kommentar: Frostingen är väldigt söt och passar till dessa små munsbitar. Receptet kan behövas dubbleras beroende på hur mycket frosting man spritsar på varje cupcake.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar