fredag 4 februari 2011

Vårrullar av rispapper fyllda med grönsaker och räkor

 Det här var första gången som jag provade att göra vårrullar av rispapper men absolut inte den sista. Visst, det är lite pyssligt men väldigt gott. Ta grönsaker du gillar och fyll med räkor eller något annat.

Rullarna tillagas inte utan grönsakerna är råa. Till detta serverade jag en rostad sesamdip



Vårrullar av rispapper fyllda med grönsaker och räkor 4-5 rullar/person

Rispapper
Grönsaker t ex morot, böngroddar, gurka, avokado
Räkor eller något annat gott
Jordnötter, hackade
Risnudlar (gott att marinera dem i lite av dipsåsen)

Skala och skär grönsakerna i stavar. Skiva avokadon. Koka upp vatten, räcker med att det är fingervarmt. Blötlägg ett rispapper, tar några sekunder, och ta upp det. Lägg det på en skärbräda och lägg på grönsaker, avokado, räkor och lite hackade jordnötter. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt på ett fat. För att det ska bli enklare att äta kan man dela rullarna på hälften. Servera med rostad sesamdip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar