Jag skär en skåra i mitten av laxfilén, utan att skära igenom. I fickan som bildas lägger jag räkfyllningen. Har man bråttom kan en färdig skagenröra ersätta fyllningen.
Den färdiga laxen serveras med kokta gröna ärtor och pressad kokt potatis.
300 g laxfilé
Räkfyllning:
100 g skalade räkor
2 msk créme fraiche
2 msk majonnäs
2 msk klippt dill eller 1 msk fryst hackad dill
1 msk riven parmesanost
peppar
Blanda alla ingredienser till räkfyllningen i en skål. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett längsgående snitt mitt i laxfilén utan att skära igenom. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra. Fyll laxen med räkfyllning. Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills laxen är genomstekt. Servera med pressad potatis och kokta gröna ärtor.
Pressad potatis 2 port
500 g potatis
salt
Skala och koka potatisen mjuk. Pressa dem genom potatispress rakt ner i en varm skål. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör inte om. Servera omedelbart. Potatisen får inte kallna, pressa hellre en ny omgång när du bjuder om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar