tisdag 22 februari 2011

Orientalisk linssoppa med spiskummin och kanel

Matig och smakrik vegetarisk soppa serverad med en tapenadcrostini.


Orientalisk linssoppa med spiskummin och kanel 4 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk kanel
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 1/2 dl röda linser
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater à 400 g
2 msk tomatpuré
1 morot
1 röd paprika
1 gul paprika
2 selleristjälkar
salt
peppar

Skala, hacka och fräs löken i oljan i en kastrull i några minuter. Rör i kryddorna. Skölj linserna och lägg ner dem i kastrullen. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra ca 10 minuter. Skala och skär moroten i tärningar. Skär även paprika och selleri i tärningar. Rör ner grönsakerna i soppan och låt puttra ca 15 min eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt mer buljong om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar