Smarriga små och lättgjorda praliner med annorlunda smaksättning.
Arraksparliner ca 30 st
200 g mandelmassa
1 tsk arrak eller 1 msk punch
150 g mörk choklad
10 mandlar
Knåda in arrak eller punch i mandelmassan, ev i matberedare. Rulla till ca 30 små bollar. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik eller skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Hacka mandeln fint. Använd en gaffel och doppa mandelmassebollarna i chokladen. Lägg bollarna på bakplåtspapper och strö över mandel. Ställ pralinerna svalt att stelna.
200 g mandelmassa
1 tsk arrak eller 1 msk punch
150 g mörk choklad
10 mandlar
Knåda in arrak eller punch i mandelmassan, ev i matberedare. Rulla till ca 30 små bollar. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik eller skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Hacka mandeln fint. Använd en gaffel och doppa mandelmassebollarna i chokladen. Lägg bollarna på bakplåtspapper och strö över mandel. Ställ pralinerna svalt att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar