Dom här kryddiga julköttbullarna lämnar ingen oberörd.
Julköttbullar med kanel och mandel ca 50 st
500 g nötfärs
2 st formbröd, utan kanter
1 dl vispgrädde
0,5 st gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, mald
2 krm kanel, mald
1 krm kryddpeppar, mald
Garnering
25 g mandel, rostad och flagad
1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.
4. Strö över mandeln och servera.
Julköttbullar med kanel och mandel ca 50 st
500 g nötfärs
2 st formbröd, utan kanter
1 dl vispgrädde
0,5 st gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, mald
2 krm kanel, mald
1 krm kryddpeppar, mald
Garnering
25 g mandel, rostad och flagad
1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.
2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.
4. Strö över mandeln och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar