söndag 20 december 2009

Farinlimpa


Ljuvligt julbröd med rågsikt och farinsocker.


Farinlimpa 2 st

1 pkt jäst för söta degar
0,5 l fingervarm mjölk
25o g farinsocker (1/2 paket)
2 ägg
ca 1 kg rågsikt

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Späd ut jästen med hälften av mjölken så att den löser sig. Blanda i resten av mjölken så att den löser sig. Blanda i resten av mjölken och ingredienserna. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 min. Baka ut degen till två limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen ca 40 minuter. Pensla med sirapsvatten (hälften sirap hälften vatten) direkt när du tagit ut dem ur ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar