måndag 7 december 2009

Pain d’épice med messmörkräm

Goda munsbitar till glöggminglet. Franskt kryddbröd med en mjuk och smakrik messmörkräm. Allt bröd kommer inte gå åt, njut av det till en kopp te.

Pain d’épice med messmörkräm

5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 malen muskot
2 dl honung
2 dl apelsinmarmelad
50 g smör
1/2 dl mjölk

Messmörkräm
1 dl messmör
2 msk mascarpone

Ädelostkräm
1 dl mascarpone
100 g ädelost

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en stor bunke. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har smält häll det över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna. Skär pain d’épicen i skivor. Skär sedan i små rutor eller stansa ut som rundlar. Blanda till de olika krämerna. Spritsa ur krämen på pain d’épicen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar