5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 malen muskot
2 dl honung
2 dl apelsinmarmelad
50 g smör
1/2 dl mjölk
Messmörkräm
1 dl messmör
2 msk mascarpone
Ädelostkräm
1 dl mascarpone
100 g ädelost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en stor bunke. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har smält häll det över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna. Skär pain d’épicen i skivor. Skär sedan i små rutor eller stansa ut som rundlar. Blanda till de olika krämerna. Spritsa ur krämen på pain d’épicen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar